Voorbeschouwing AJAX-NAC

Bron: www.afca.nl

Ondanks dat voor AJAX de Champions League nog niet is begonnen, hebben we morgenavond ineens wel een wedstrijd op zaterdagavond. Wellicht dat de KNVB hiermee de fans uit Breda een plezier doet omdat dat daar gewend zijn, maar in de Arena zien we toch liever een duel op zondagmiddag om 14:30u….

Er valt overigens nog niet veel te juichen in het Rat Verlegh stadion: na een gelijkspel tegen Willem II en een verlies in Enschede vinden de plaatselijke helden zich terug op een teleurstellende 13e plaats. We kunnen dus niet verwachten dat NAC zeer aanvallend zal spelen in de Arena, maar gevaarlijk probeert te zijn in de tegenaanval. Dat is tevens de archilleshiel van ons aller AJAX: als er veel ruimte wordt weggeven, maakt de jonge achterhoede vaak verkeerde keuzes en is dus kwetsbaar. Wellicht dat de routinier Poulsen vanuit het middenveld daar leiding aan kan geven en anders is daar altijd nog de andere nieuwe aankoop Moisander. Theo Janssen is door Frank de Boer buiten de selectie gelaten in afwachting van zijn transfer naar Vitesse, dus daar hoeven we niet op te rekenen.

……

Lees het volledige artikel op http://www.afca.nl/verslagen/voorbeschouwing/voorbeschouwing-ajax-nac-2/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=voorbeschouwing-ajax-nac-2