Jong Ajax overtuigt tegen Jong NEC

Op een mooie voetbalavond heeft Jong Ajax op Sportpark de Toekomst ruim afstand genomen van Jong Nec/FC Oss. De formatie van Gery Vink wist met 5-0 te winnen. Bij de rust was de stand van 4-0 al bereikt. Danny Hoesen maakte zijn debuut in een Ajax-shirt.

Gino van Kessel, overgekomen van AZ, was de man die voor Jong Ajax de score opende, op aangeven van Ruben Ligeon. De jonge rechtsback Ligeon speelde overigens een sterke pot en mocht de aanvoerdersband dragen. Een combinatie door het centrum, waarbij debutant Hoesen verdienstelijk kaatste, leverde via Lesly de Sa binnen een kwartier de 2-0 op.

Daarna kon Ajax freewheelen richting het einde. Een kopbal van Joël Veltman uit een corner van Dico Koppers leverde de 3-0 op. Na goed doorzetten van Ilan Boccara kon Van Kessel de ruststand van 4-0 aantekenen.

Na rust begon Vink te wisselen, wat het spel van zijn ploeg niet ten goede kwam. Lorenzo Ebecilio, Mike Busse en Roly Bonevacia mochten minuten maken, terwijl Danny Hoesen, Mats Rits en Ilan Boccara werden afgelost. Uiteindelijk bepaalde Fabian Sporkslede met een mooi schot de eindstand op 5-0.