Arbiters stapelen fout op fout in Eredivisie

Bron: ajax1.nl

Na de twee zware missers van Kevin Blom (geen rood voor Bruns en onterecht afgekeurde goal Babel) vorige week tegen Heracles Almelo (3-3) had Ajax opnieuw reden naar de scheidsrechter te wijzen.

„Ik vond die tweede gele kaart van Moisander in de 75e minuut veel te zwaar bestraft”, zei Frank de Boer die ook de eerste prent van de Fin – na een overtreding op Jordy Clasie – betwistte in De Telegraaf. „Die wilde het publiek kennelijk. Met tien man kregen we het pas moeilijk.” Met de gelijkmaker van Pelle in de slotminuut tot gevolg (2-2).

Het niveau van de arbiters dit weekeinde werd door meer eredivisietrainers aan de kaak gesteld. Het begon vrijdagavond bij FC Utrecht-FC Groningen, waar Eric Braamhaar tot woede van Groningen-trainer Robert Maaskant een glaszuivere strafschop voor Michael de Leeuw over het hoofd zag.

Jurgen Streppel deed zijn beklag over Reinold Wiedemeijer, die ADO gemakkelijk een penalty gaf, maar bij eenzelfde voorval aan de andere kant voor Willem II deed of zijn neus bloedde.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/arbiters-stapelen-fout-op-fout/