Ajax wint, maar stelt diep teleur in Sneek

De wedstrijd tussen ONS Boso Sneek en AFC Ajax is geëindigd in een 0-2 overwinning voor Ajax. De landskampioen speelde een matige wedstrijd waarin het nauwelijks kansen wist te creëren. Pas in de laatste twintig minuten begonnen de Amsterdammers wat beter te spelen. Op aangeven van Christian Eriksen scoorde zijn landgenoot Viktor Fischer de eerste treffer. Stefano Denswil scoorde uit een vrije trap de tweede.

In de derde minuut kreeg Ajax al een flinke kans. De voorzet van Mitchell Dijks werd echter net naast getikt door Danny Hoesen. De Amsterdammers zakten daarna ver terug. De hoofdklasse amateurs namen het spel over en kregen ook twee grote kansen. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied ging net over en een inzet van dichtbij kwam in de handen van Ajax-doelman Jasper Cillessen.