“Daley kan daar heel goed spelen”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Frank de Boer heeft voor de camera’s van FOX uitleg gegeven over het feit dat Daley Blind verdedigend op het middenveld speelt. “Het rust geven van Christian Poulsen speelt mee, maar Daley kan daar ook gewoon heel goed spelen.”

“Ik heb al eerder aangegeven dat Daley eigenlijk voor twee posities in aanmerking komt. Linksback en verdedigende middenvelder. In de jeugd speelde hij eigenlijk altijd op het middenveld, en pas bij Groningen is hij back geworden. Maar hij kan dus ook goed op het middenveld spelen,” aldus De Boer.

Ten tweede noemt de trainer Nicolai Boilesen als reden voor het verhuizen van Blind. “Nicolai is een heel groot talent en ik wil zien hoe hij ervoor staat. Dit kan ook belangrijk zijn met het oog op de toekomst,” doelt de hoofdcoach op de ontwikkeling van de Deense linksback.

Ten slotte speelt het sparen van Christian Poulsen een rol. De Deen, die dit seizoen meestal verdedigend op het middenveld speelde, wordt door De Boer gespaard voor het treffen met Celtic. “Christian krijgt anders net wat te weinig rust voor Celtic.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/daley-kan-daar-heel-goed-spelen/