De Boer wilde middenveld niet wijzigen

Bron: ajax1.nl

Het middenveld van Ajax staat met Daley Blind, Thulani Serero en Davy Klaassen als een huis. Door de hamstringblessure van Nicolai Boilesen leek het logisch dat Blind zondagmiddag tegen ADO Den Haag als linksback zou starten. Frank de Boer wilde zijn middenveld niet wijzigen en zette daarom Lerin Duarte als linksback.

De Boer gaf aan dat hij deze tactiek ingefluisterd kreeg van zijn broer Ronald. “Ik sprak met Ronald na Ajax – Barcelona”, zegt De Boer tegen AjaxLife. “Het was half een in de nacht, zoiets. We waren aan het analyseren waarom het middenveld zo goed was. Ik wilde dat middenveld liever niet veranderen. Ronald zei toen: dan zet je Duarte toch op de linksbackpositie? Ik was er ook wel op gekomen, maar hij was vrij scherp. Als ik een goed idee hoor, neem ik dat over.”

Duarte kon achterin spelen omdat ADO niet met een echte rechtsbuiten speelde. Ook Stefano Denswil kreeg een basisplaats ondanks dat Niklas Moisander gewoon fit is. De Boer vond dat Denswil het niet verdiende om drie wedstrijden achter elkaar op de bank te zitten. Aankomende zaterdag neemt Ajax het thuis op tegen NAC, met Moisander in de basis.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/de-boer-wilde-middenveld-niet-wijzigen/