Ajax loopt zich vast tegen tien van Milan

Samenvatting:

Ajax begon flitsend aan het duel in San Siro. De Amsterdammers creëerden meteen al veel kansen, maar het was de thuisploeg die voor het eerste gevaar zorgde. Mario Ballotelli nam een vrije trap, maar Jasper Cillessen had de inzet van de Italiaanse spits klemvast.

Na het eerste speldenprikje van Milan was het Ajax dat dicteerde. De Ajacieden werden gevaarlijk via een inzet van Viktor Fischer, maar zijn inzet trof geen doel. Nog geen minuut later raakte Christian Poulsen de paal, maar de Deen kon de corner van landgenoot Lasse Schöne niet verzilveren. Ook een snoeiharde kopbal van Davy Klaassen resulteerde niet in de openingstreffer voor Ajax.

In de 22e minuut werd AC Milan-speler Riccardo Montolivo met rood bestraft voor een smerige overtreding op de voet van Poulsen. Ajax maakte met een man meer echter minder indruk dan voor het incident. Het baltempo lag gek genoeg lager en de Amsterdammers hadden moeite om tot goede combinaties te komen. Zodoende liep Ajax met een 0-0 ruststand de kleedkamers in.