Hattrick Schöne bezorgt Ajax overwinning

Ajax begon sterk aan de wedstrijd en kreeg al vroeg een aantal mogelijkheden. Zo raakte Niklas Moisander de paal uit een corner nadat Davy Klaassen de bal doorkopte. Viktor Fischer wist zelfs te scoren na een steekpass van Schöne, maar de goal werd onterecht afgekeurd voor buitenspel.

Na twaalf minuten kreeg Ajax een penalty nadat Joey Van den Berg Siem de Jong ten val bracht. Schöne schoot beheerst de 1-0 binnen. Vijf minuten later kregen de Amsterdammers wederom een penalty. Dit keer maakte Stefano Marzo hands na een voorzet van Daley Blind. Ook deze penalty werd binnengeschoten door Schöne, die met zijn achtste goal van het seizoen voor de 2-0 tekende.

Na de goals van Ajax ging het tempo omlaag in de wedstrijd en controleerde Ajax de wedstrijd. De Friezen maakte een gefrustreerde indruk en dat resulteerde ook in drie gele kaarten. Kansen kreeg de ploeg van Marco van Basten niet in de eerste helft. Ook Ajax stichtte tot de rust geen gevaar meer.