Ajax krijgt voetballes van Salzburg

Al vanaf minuut één was de spelopvatting van de Oostenrijkers duidelijk. De ploeg zette de Amsterdammers vast op de eigen helft en speelden op een niveau dat Ajax-trainer Frank de Boer maar wat graag bij zijn eigen team zou willen zien. In de vierde minuut zorgde Salzburg voor het eerste gevaar uit een fraaie ingestudeerde vrije trap. André Ramalho schoot wild over vrij voor keeper Jasper Cillessen.

In de veertiende minuut was het wel raak voor Salzburg. Alan werd onhandig neergehaald door Joël Veltman waarna een penalty volgde. Jonathan Soriano schoot beheerst in, 0-1. Salzburg nam hier geen genoegen mee. Zeven minuten later ontsnapte Sadio Mané uit de rug van linksback Lerin Duarte en omspeelde Cillessen om voor de 0-2 te zorgen.

Ajax stelde hier helemaal niks tegenover. De Amsterdammers werden in de duels afgebluft en passes verdwenen doelloos over de zijlijn. Soriano strafte het dramatische spel van Ajax in de 35ste minuut op schitterende wijze af. Van Rhijn verloor de bal rond de middellijn waarna de Spanjaard niet aarzelde en de bal vanaf 40 meter over Cillessen heen schoot; 0-3.