Ajax levert wanprestatie in eigen huis: 0-3

De avond begint al met een schrikmoment. Lasse Schøne haakt tijdens de warming-up geblesseerd af en wordt vervangen door Sigthórsson. Ajax begint ook niet lekker aan de wedstrijd. Na dertien minuten achter de feiten aanlopen maakt Veltman de overtreding in eigen zestien met een strafschop als gevolg. Soriano schiet onberispelijk binnen en zo staat Ajax binnen een kwartier met 0-1 achter.

Als het dan niet beter wordt bij Ajax gaat Salzburg rustig door en is het Mané die op het randje van buitenspel door de verdediging heen loopt en Cillessen passeert. 0-2 na twintig minuten spelen.

Om het feest dan helemaal compleet te maken wordt het tien minuten voor rust 3-0 door Soriano. En hoe. Hij ziet vanaf de middenlijn dat Cillessen te ver voor zijn goal staat en heeft het geluk aan zijn zijde. De bal vliegt precies tussen Cillessen en de lat de goal in.