Jong Ajax wint van Almere City FC

Bron: www.ajaxshowtime.com

Alfons Groenendijk ging met zijn jongens op bezoek bij oud-collega Fred Grim, die een lastig seizoen doormaakt. Almere City staat op de achttiende plaats in de Jupiler League, en dat is niet om over naar huis te schrijven. 

De wedstrijd kende een vurige start door het vroege doelpunt van Dejan Meleg. De nummer 9 dribbelde over de rand van 'de zestien' en stelde met een fraaie hakbal Lucas Andersen in positie om te scoren. Andersen kon de bal niet onder controle krijgen en schoot de bal slecht in waardoor de bal voor het doel bleef hangen. Meleg was alert, zoals dat wordt verwacht van een spits, en scoorde simpel; 0-1.

De hele eerste helft domineerde Jong Ajax de wedstrijd met verzorgd voetbal. 'Driehoekjes', steekpasses en individuele acties, we hebben het allemaal voorbij zien komen. De fysiek sterkere spelers van Almere City voelden zich genoodzaakt om het lichaam in de strijd te gooien en incasseerden ook al snel twee gele kaarten. Jong Ajax vergat echter zichzelf te belonen waardoor ze met een magere 0-1 voorsprong thee gingen drinken.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/hoofdnieuws/77544/live-16-30-jong-ajax.html