Ajax verspeelt punten tegen stug Cambuur

Ajax is er zondagmiddag niet in geslaagd om een overwinning op SC Cambuur te boeken. Tegen de stug verdedigende Friezen kwam de recordkampioen niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De voorsprong op de nummer twee, Vitesse, bedraagt nu zes punten.

Met het nieuwe puntverlies van FC Twente eerder op de middag, de Tukkers verloren met 1-0 van Go Ahead Eagles, kon Ajax wederom uitlopen op een concurrent voor de koppositie. De wedstrijd begon dan ook furieus. Cambuur was duidelijk niet van plan om zich meteen in te graven op de eigen helft en probeerde de Amsterdammers vroeg onder druk te zetten. Dit resulteerde echter in het tegenovergestelde. Na twee minuten was het namelijk al raak voor de thuisploeg. Ricardo Kishna ontfutselde rechtsback Wout Droste de bal en bediende vanaf de zijkant Siem de Jong. De in de aanval opgestelde middenvelder stond volledig vrij in het strafschopgebied en schoot overtuigend het leer achter doelman Leonard Nienhuis.