De Boer: 'Natuurlijk had de uitslag hoger kunnen zijn'

Frank de Boer was tevreden met de 2-0 overwinning van Ajax op bezoek bij RKC Waalwijk, maar baalde van de laatste tien minuten voor rust. Ook hadden de Amsterdammers meer moeten scoren volgens de oefenmeester.

'Natuurlijk had de uitslag hoger kunnen zijn, maar eigenlijk waren de eerste 35 minuten heel goed', reageerde De Boer tegen FOX Sports. 'De laatste tien minuten van de eerste helft werden we slordig en dan zag je RKC toch dreigender worden. Daar was ik in de rust wel een beetje boos over. Want je kan een tegenstander met een goal zo weer in de wedstrijd laten komen.'

Dat gebeurde niet, in het tweede bedrijf kwam Ajax niet meer in de problemen. 'In de tweede helft was er weinig aan de hand, je moet alleen drie doelpunten meer maken. Ik denk dat wij gewoon heel goed positiespel speelden, daar hadden ze heel veel moeite mee. Dat vond ik een compliment waard, omdat dat met dit veld heel lastig was.'