Zwarte bekeravond voor Ajax

De Boer is duidelijk naar de vuurwerkgooiers.© Pro Shots

Geen dubbel voor Ajax dit seizoen. Het is feest in Zwolle, waar aan Ajaxzijde vooral een groep fans in de spiegel moeten kijken. Het was een zwarte avond in De Kuip.

De bekerfinale werd flink ontsierd door het gooien van vuurwerk op het veld vanuit de Ajaxvakken. Scheidsrechter Bas Nijhuis legde na een minuut spelen het spel al kortstondig neer, en besloot na de 1-0 van Ricardo van Rhijn en wederom veel vuurwerk naar binnen te gaan. Over de wonderschone treffer van de Ajaxverdediger zal daardoor weinig worden gepraat.

Een woedende directeur Edwin van der Sar sprak de eigen fans toe met ferme woorden, waar trainer Frank de Boer ook met duidelijke gebaren zijn ongenoegen toonde. De achterban hield zich daarna rustig.

Na een afkoelperiode van een kwartier hervatten de finalisten de wedstrijd. PEC Zwolle kwam een stuk beter terug en sloeg met vier kansen en vier doelpunten keihard toe in de eerste helft. Bryan Thomas en Guyon Fernandez maakten beiden twee treffers.