Hattrick El Ghazi bij ruime zege Ajax:1-13

Zoals verwacht had Ajax veel de bal maar in de beginfase resulteerde dat tot weinig kansen. De eerste echte kans was ook gelijk raak: na tien minuten scoorde Viergever op aangeven van Milik. Doelpuntenregen bleef uit totdat de wedstrijd een half uur bezig was. Lucas Andersen (fout keeper), Sheraldo Becker (geplaatst schot, mooie actie Andersen), Milik (intikker, assist Ricardo Kishna) en Siem de Jong (geplaatst schot, assist Kishna) scoorden in een tijdsbestek van nog geen tien minuten. Zo stond het 0-5 bij rust.

Na de rust kwam Ajax met elf andere namen het veld op maar het scoren ging vrolijk verder. De Amsterdammers scoorde drie keer in vier minuten. El Ghazi maakte zijn eerste voor Ajax 1 na een goede individuele actie. Vervolgens kopte Damon Mirani raak uit een corner van Tobias Sana en maakte El Ghazi zijn tweede. Niet veel later scoorde ook El Hasnaoui zijn eerste voor Ajax 1 en stond het na een uur spelen al 0-9.