Moisander na vertrek De Jong eerste aanvoerder

Bron: ajax1.nl

Niklas Moisander fungeert na het recente vertrek van Siem de Jong naar het Engelse Newcastle United als nieuwe eerste aanvoerder van Ajax. Dat geeft trainer Frank de Boer aan in gesprek met AjaxTV.

De keuze van De Boer voor Moisander is logisch, aangezien de Finse verdediger afgelopen seizoen al de rol van vice-aanvoerder op zich nam. En omdat het voorbije voetbaljaar van De Jong vooral in het teken stond van blessures, mocht Moisander de aanvoerdersband al meerdere malen om zijn arm doen.

Voor De Boer is het nog wel taak om een tweede en een derde aanvoerder te kiezen. De derde aanvoerder van het afgelopen seizoen, Christian Poulsen, is namelijk eveneens vertrokken. “We zullen een nieuwe nummer twee en een nieuwe nummer drie moeten kiezen. Dat beslissen we hier op trainingskamp. Ik heb al een idee, maar dat vertel ik nog niet”, zo geeft De Boer aan. Daley Blind lijkt hiervoor in ieder geval in aanmerking te komen. De linksback annex middenvelder droeg vorig seizoen namelijk al een aantal keer de rode band.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/moisander-na-vertrek-de-jong-eerste-aanvoerder/