Zimling: ‘Zo ben ik nu eenmaal’

Bron: ajaxfanzone.nl

Wie is Niki, waarom nou Niki? Ik heb het ook gehoord”, zei trainer Frank de Boer na het duel tussen Ajax en Paris Saint-Germain (1-1) over ‘zijn’ invaller Niki Zimling. „Hij liet nu al zien waarom we hem hebben gehaald.”

Ajax kon pas een vuist maken tegen het peperdure sterrenensemble uit de hoofdstad van Frankrijk nadat Nick Viergever in de rust was achtergebleven in de kleedkamer voor Zimling. De controlerende middenvelder stond nog geen minuut in het veld of hij wees zijn medespelers met armgebaren en luide stem de weg. „Zo ben ik nu eenmaal”, vertelde hij later. „Ik wil ze helpen.”

Bijna iedere bal voorwaartsZimling onderscheidde zich niet alleen verbaal, hij sprak ook met zijn voeten. Bijna iedere bal verplaatste hij voorwaarts. Zo zorgde de middenvelder voor snelheid en dreiging in het aanvalspel van zijn ploeg. Het is nog vroeg om te oordelen, maar de Deense bondscoach Morten Olsen had 2 jaar geleden misschien wel gelijk toen hij Ajax niet op Christian Poulsen maar Zimling attendeerde.

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2014/09/18/zimling-zo-ben-ik-nu-eenmaal/