De Groot: ‘Ajax moet plannen om Amsterdam ArenA te kopen onthullen’

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax boert de laatste jaren goed. De club heeft ruim 100 miljoen euro op de bank. Directeur voetbalzaken Marc Overmars houdt de hand op de knip wat betreft transfers. Volgens velen is dat om op termijn de Amsterdam ArenA te kopen. Het wordt voor Ajax wel tijd om plannen te ontvouwen, aldus chef sport van De Telegraaf; Jaap de Groot.

De Groot geeft FC Twente als voorbeeld. De club uit Enschede heeft qua kosten enkele zware jaren achter de rug. Het licht aan het einde van de tunnel is echter in zicht en volgens De Groot moet Ajax het voorbeeld van de Tukkers volgen. “Wie de feiten op een rij zet, komt tot de conclusie dat Ajax richting een eigen stadion aan het filosoferen moet zijn”, aldus De Groot.

De Groot verwijst naar grote buitenlandse clubs die het stadion ook in eigen beheer hebben: Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Bayern München en Juventus. “Kortom, wanneer komt Ajax met de plannen voor de dag?”, zo vraagt De Groot zich af.

Bron: De Telegraaf

Likes(6)Dislikes(0)

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2014/11/12/de-groot-ajax-moet-plannen-om-amsterdam-arena-te-kopen-onthullen/