Scouting Ajax 0.1: “Zimling jongere versie Poulsen”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

De jeugdopleiding van Ajax is succesvol aangepakt de laatste seizoenen. Dat ook de scouting op dezelfde manier moet worden aangepakt is gezien de aankopen en de manier waarop het scouten verloopt ook duidelijk.

De Boer deed gisteren tijdens Studio Voetbal uit de doeken hoe de transfer van Niki Zimling tot stand is gekomen. “We waren op zoek naar een ervaren middenvelder met leiderscapaciteiten”, zegt De Boer. Morten Olsen, de Deense bondscoach en vroegere leermeester van De Boer, had nog wel een goede tip.  “In mijn achterhoofd zat een uitspraak van Morten Olsen. Hij snapte niet dat we Zimling niet haalden, in zijn ogen een jongere uitvoering van Christian Poulsen (foto). Daarnaast heb ik natuurlijk ook met Jasper Cillessen gesproken. We dachten echt dat hij een tweede Poulsen kon zijn,” legt De Boer het gedegen stukje scouting van Ajax uit. Met De Boer hebben we blijkbaar geen scouts meer nodig. De realiteit was dat Poulsen voor zijn 29-ste al basisspeler was van clubs als Sevilla, Juventus en Schalke. Zimling (nu 29 jaar) heeft clubs als NEC, Brugge en Mainz op zijn cv staan.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2015/04/06/scouting-ajax-0-1-zimling-jongere-versie-poulsen/