Brands: “Frank de Boer heeft buitencategorie gepresteerd”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

De kans is groot dat Memphis Depay en Georginio Wijnaldum vertrekken bij PSV. Daarom moet technisch directeur Marcel Brands op zoek naar nieuwe spelers. Spelers die kunnen scoren, aldus Brands.

“Hoe Ajax de afgelopen jaren kampioen is geworden, is eigenlijk uniek. Zonder échte topscorers. Als je dat vooraf ziet denk je toch: daar kan ik geen kampioen mee worden. Maar Frank de Boer flikte het en daarom neem ik mijn pet voor hem af”, zegt Brands vandaag in het Algemeen Dagblad. Blijkbaar kent de TD van FC Gemeentegeld de geschiedenis van Ajax dan niet goed. Ajax werd de laatste decennia vaker kampioen zonder een topscoorder dan met. Klaas-Jan Huntelaar: veel topscorerstitels, geen kampioen. Van Basten Europees topscoorder? Geen kampioen. Suarez? Geen kampioen. Ruud Geels? 4 topscorerstitels, 1 schamele kampioenschap. “Voor mij is het ongelooflijk dat hij nu kritiek krijgt. Die man heeft buitencategorie gepresteerd. Het is ook een van de redenen waarom het vorige seizoen voor PSV zo moeizaam was”, besluit Brands.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2015/05/02/brands-frank-de-boer-heeft-buitencategorie-gepresteerd/