Ajax verliest van FC Nordsjaelland

Ajax heeft vrijdagmiddag ruim verloren van FC Nordsjaelland. Het oefenduel eindigde in 1-3. De Deense ploeg bleek een stuk scherper dan het team van Frank de Boer.

Het duurde in de eerste helft niet lang of FC Nordsjaelland pakte de leiding. De Denen kregen vrij spel en na amper tien minuten was het Marcus Ingvartsen die de 0-1 binnen kon tikken uit een voorzet vanaf links. In de negentiende minuut maakte David Karlsson er 0-2 van door optimaal te profiteren van balverlies van Ricardo van Rhijn. Ajax wist in de eerste helft geen noemenswaardig gevaar te stichten.

Ondanks een karrenvracht aan nieuwe spelers bleef Ajax na de rust zwak voetballen en creëerde het nauwelijks kansen. Na ruim een uur spelen viel dan ook de 0-3, toen Karlsson opnieuw een niet te missen voorzet voorgeschoteld kreeg vanaf links. Invaller Danny Bakker redde de eer voor Ajax in de slotfase door de 1-3 te maken, maar Ajax heeft verder niks laten zien om over naar huis te schrijven.

Scoreverloop:9' Ingvartsen (0-1)19' Karlsson (0-2)66' Karlsson (0-3)75' Bakker (1-3)