Ajax onderuit op Franse bodem

Ajax heeft de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen verloren van Saint-Étienne. Op Franse bodem werd het 1-0 door een doelpunt van Jonathan Bamba.

Nieuweling Amin Younes mocht van trainer Frank de Boer in de basis starten, mede omdat Viktor Fischer met het oog op de belangrijke voorronde Champions League wedstrijd van volgende week tegen Rapid Wien rust werd gegund. De rest van de formatie was een kopie van de oefenwedstrijd tegen Wolfsburg van afgelopen vrijdag dat in een 1-1 gelijkspel eindigde.

De Franse nummer vijf van het afgelopen seizoen in de Ligue 1 liet in de openingsfase de bezoekers aan de bal, en dat resulteerde na een tiental minuten in het eerste kansje voor Ajax. Een goede aanval via Kenny Tete en Anwar el Ghazi belandde op de rand van de 16 meter voor de voeten van Davy Klaassen, die zijn volley vervolgens ruim over het doel zag gaan.