Cillessen en Klaassen met Oranje onderuit tegen IJsland

Het Nederlands Elftal heeft donderdagavond een zeer gevoelige 0-1 nederlaag geleden tegen IJsland. Jasper Cillessen en Davy Klaassen stonden de gehele negentig minuten in de basis terwijl Kenny Tete en Jairo Riedewald op de bank bleven zitten en niet hun Oranjedebuut maakten in de Amsterdam Arena.

In de eerste helft viel Arjen Robben na een kleine twintig minuten uit met een liesblessure en na de rode kaart vlak voor rust van Martins Indi was het gedaan met de snode plannen van bondscoach Danny Blind. In de in de 53ste minuut benutte Gylfi Sigurdsonn een strafschop en bezorgde IJsland de 0-1. Davy Klaassen was uiteindelijk nog heel dicht bij de gelijkmaker maar de doelman van IJsland lag echter goed in de hoek en kon een treffer voorkomen. Zondag zal Oranje de kans krijgen om zich te revancheren tijdens het uitduel met Turkije waarbij winst noodzakelijk is om nog in de race te blijven voor een EK-ticket.

Bron: Ajax.nl