Diverse afhakers, maar Bazoer enige basisklant die ontbreekt

Bron: www.ajaxlife.nl

Tot woede van Klaassen pakte Bazoer in Tsjechië rood. © Pro Shots

Er zijn drie Ajacieden niet beschikbaar voor de wedstrijd tegen Celtic. Dat klinkt vrij serieus, maar er ontbreekt slechts een basisspeler: Riechedly Bazoer. Hij is geschorst. John Heitinga en Yaya Sanogo kampen met pijntjes en nemen plaats op de tribune.

Bazoer is geschorst vanwege de rode kaart die hij ontving tijdens het uitduel met FK Jablonec. Het liep met tien man bijna fout af, maar mede dankzij een gemiste penalty van de Tsjechen begint voor Ajax donderdag de groepsfase van de Europa League.

Mitchell Dijks is op tijd hersteld om aan de eerste groepswedstrijd mee te doen. De linksback kampte met een blessure aan zijn lies, maar is op tijd hersteld om aan te treden tegen Celtic. Ook Thulani Serero zit bij de selectie, dat is voor het eerst dit seizoen.

Mike van der Hoorn is eveneens van de partij. Van der Hoorn is de vervanger van zowel Heitinga als Sanogo. Dat klinkt maf, maar dat is het niet. De centrale verdediger wordt, als de nood aan de man is, ingebracht om als spits iets te forceren. Hopelijk is dat forceren tegen de Schotten niet nodig.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=18245