Ajax houdt het lang onnodig spannend tegen Groningen: 2-0

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax blijft ongeslagen koploper in de Eredivisie. Thuis tegen FC Groningen werd een uiteindelijk simpele zege geboekt. FC Groningen was geen enkel moment in staat om het Ajax lastig te maken in de Amsterdam ArenA. Het was alleen spannend omdat de thuisploeg vooral de tweede helft slordig omsprong met het groot aantal kansen en daardoor de krappe 1-0 (vrije trap Gudelj) lang op het scorebord bleef staan. Uiteindelijk wist Viktor Fischer met een prachtige slalom, gevolgd door een heerlijke stift, de verdiende 2-0 te scoren.

Bekijk via deze link het fotoverslag van dit duel

Groots en meeslepend is het nog altijd niet, maar de resultaten van Ajax blijven nagenoeg perfect. Ajax boekte tegen FC Groningen alweer de zevende achtereenvolgende thuisoverwinning op rij zonder tegengoal, waarmee het elftal van Frank de Boer een clubrecord uit 1987 evenaarde. Dankzij de 2-0 zege op Groningen blijft Ajax met negentien punten uit zeven duels koploper in de Eredivisie.

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2015/09/26/ajax-houdt-het-lang-onnodig-spannend-tegen-groningen-2-0/