Ajax mild voor Zwolle en laat het bij twee doelpunten

Ajax heeft zondagmiddag met 0-2 gewonnen in en tegen Zwolle maar als de Ajacieden iets meer met scherp hadden geschoten had de wedstrijd ook zomaar met een hele forse overwinning kunnen eindigen voor de ploeg van Frank de Boer. Met name Viktor Fischer liet enkele grote kansen liggen en het waren uiteindelijk Amin Younes en Thulani Serero die Ajax de drie punten bezorgden.

De laatste confrontaties met de ploeg uit Zwolle liepen voor Ajax niet altijd goed af maar vanmiddag was Ajax heer en meester maar vergat het om te scoren. Hierdoor bleef PEC Zwolle lang in de wedstrijd al kwam de ploeg van Ron Jans niet echt tot kansen. Het waren met name Viktor Fischer en Amin Younes die Ajax al in de eerste helft in veilige haven hadden kunnen schieten. Younes stuitte van dichtbij op Kevin Begois, waar de Deen een lob voor een leeg doel verkeerde plaatste. Acht minuten voor rust was het wel raak en schatte doelman Begois een voorzet van Mitchell Dijks volledig verkeerd in waardoor Younes de bal bij de tweede paal simpel kon binnenschieten.