De Boer ziet ook voordeel van Europese uitschakeling

Bron: www.ajaxlife.nl

De Boer gaat nu met zijn selectie aan details werken. © Pro Shots

Het gebeurt zelden dat Ajax er al in de groepsfase uitvliegt. Die ene keer dat het voorkomt, liegen de reacties er niet om. Behalve nu. Het is vrij lauw allemaal. Misschien omdat we het een beetje zagen aankomen. Frank de Boer ziet het ontbreken van Europese verplichtingen ook positief in.

De voorbije jaren speelde Ajax over het algemeen echt midweeks, in de Champions League. De optredens in de Europa League stonden voor donderdag op het programma, wat voor druk op de ketel zorgde richting de zondagse potjes foebele in de eredivisie.

“We kunnen ons nu optimaal voorbereiden voor elke wedstrijden, goed trainen en nog meer aan details gaan werken,” aldus De Boer in zijn vooruitblik op FC Utrecht - Ajax. “Als je op donderdag speelt en vervolgens op zondag weer, dan is daar geen tijd voor.”

Het valt voor De Boer te hopen dat hij de vrijdag en zaterdag goed benut, want het lukte hem als trainer nog niet eerder om drie punten op te halen in de Galgenwaard. Wel werd al een keer een bekerpotje gewonnen. Dat was in de herfst van 2012 en het werd 0-3.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=18853