Ajax verliest met 1-0 van FC Utrecht

Ajax heeft zondagmiddag gevoelig puntverlies geleden tegen FC Utrecht. De Ajacieden kwamen geen moment in de wedstrijd die leek af te stevenen op een bloedeloos gelijkspel. Het was echter oud-Ajacied Ayoub die vlak voor tijd de bal langs Jasper Cillessen schoof en Ajax hiermee trakteerde op een 1-0 nederlaag.

Met een aantal lege vakken, waaronder het uitvak, begon de wedstrijd in Utrecht al met een aparte sfeer en die leek ook al snel over te slaan op het veld. Utrecht liet Ajax komen maar daar wisten de Ajacieden op deze zondag totaal geen raad mee. Onder toeziend oog van bondscoach Danny Blind kreeg Ajax de eerste echt grote kans na 33 minuten spelen via Anwar El Ghazi maar zijn inzet werd makkelijk gekeerd door doelman Ruiter. Smet op de eerste helft was een forse overtreding op Amin Younes die wonderwel  niet met een rode kaart werd bestraft. Younes bleef na de rustt dan ook achter in de kleedkamer met een forse vleeswond en werd vervangen door Viktor Fischer.