Overmars-target Van Ginkel tekent bij... PSV

Bron: www.ajaxlife.nl

Van Ginkel keert terug naar de eredivisie, maar niet bij Ajax... © Pro Shots

Als het niet om te huilen was, zouden we erom lachen. Ajax heeft de laatste jaren in totaal drie keer aangeklopt bij Marco van Ginkel, maar staat medio maart uitgerekend tegenover hem. Van Ginkel speelt het komende halfjaar op huurbasis voor PSV.

We weten allemaal dat Marc Overmars namens Ajax nog niet zo gek veel succes heeft gehad op de transfermarkt. De situatie rondom Van Ginkel is hier misschien wel exemplarisch voor. En dat het PSV wel lukt om hem te strikken misschien net zo goed.

De eerste keer dat Overmars het probeerde, namen ze bij Vitesse zogenaamd de telefoon niet op. De Arnhemmers wilden Van Ginkel in de zomer van 2013 niet aan Ajax verkopen, zelfs niet bij een bod dat min of meer gelijk was aan wat Chelsea wilde neertellen.

Van Ginkels zaakwaarnemer, Rob Jansen, verklaarde dat zijn pupil wel degelijk naar Ajax wilde, maar dat Vitesse vanwege de invloeden van Chelsea geen zaken mocht doen met Overmars. De middenvelder verkoos verhuurd worden aan AC Milan twee maal boven de stap naar Ajax, zelfs toen hij in de Serie A ook amper speeltijd kreeg.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=19161