Matig Ajax verslaat Groningen met 1-2

Ons aller Ajax had het zoals altijd lastig in de Euroborg. Op een veld dat leek op een omgeploegde akker versloeg Ajax de Noorderlingen maar dan wel pas in de tweede helft. Na de rust maakte Anwar El Ghazi de 0-1 na slecht verdedigen van Groningen. Lasse Schøne schoot de strafschop binnen nadat Amin Younes in het strafschopgebied neergehaald werd.

Frank de Boer was te grieperig om goed te coachen maar hij werd prima vervangen door Hennie Spijkerman. In de eerste helft bleef Groningen druk zetten waardoor de Amsterdammers niet lekker in hun ritme kwamen. Toch waren voor de rust wel wat kansen voor Ajax. Davy Klaassen gaf een balletje breed op Anwar El Ghazi maar had beter zelf kunnen proberen te scoren. De Groningers werden de wedstrijd steeds meer de baas over de wedstrijd maar konden net zoals Ajax nog niet scoren.