Ajax A1 maakt topstatus waar met zege op Lyon

Bron: www.ajaxlife.nl

De Youth League is tot nu toe een grote zegetocht voor de A1. © Pro Shots

De eigen jeugd is Ajax' trots. Dit seizoen ook Europees. De A1 houdt voorlopig de Amsterdamse eer hoog door in de Youth League de kwartfinales te halen. Olympique Lyon werd met 3-0 verslagen.

Het is als buitenstaander vrij lastig om de tegenstanders in de Youth League in te schatten. Dat Olympique Lyon in de groepsfase drie keer thuis won, zonder enige tegentreffer te incasseren, zei misschien wel genoeg over de kracht van de Franse ploeg.

Ajax A1 leek dan ook redelijk onder de indruk in de beginfase van de wedstrijd. De Fransen vielen aan, zonder echt heel gevaarlijk te worden. Dat dit Ajax echter als een van de titelfavorieten in de Youth League mag worden gezien, werd echter ook vrij snel duidelijk.

Het was aan de ‘ervaren’ Donny van de Beek, Vaclav Cerny en Abelhak Nouri de ploeg bij de hand te nemen, en dat deden ze. Uit een van eerste aanvallen maakte Donny van de Beek al de 0-1. De middenvelder werd in de achttiende minuut diep gestuurd door Carel Eiting, omspeelde de keeper en schoof de bal in het lege doel.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=19315