Wedstrijdselectie: Younes niet, Cerny wel mee naar Sparta, Westermann is basisplaats alweer kwijt

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax begint zondag aan een nieuw seizoen in de Eredivisie met een uitwedstrijd tegen Sparta. Ajax zal het opnieuw moeten doen zonder de geblesseerde Amin Younes. De Duitse buitenspeler ontbreekt in de wedstrijdselectie. Vaclav Cerny, die in de uitwedstrijd tegen PAOK Saloniki nog buiten de selectie werd gelaten, keert weer terug bij de wedstrijdgroep. Trainer Bosz heeft volgens het AD laten weten dat hij de voorkeur geeft aan een 4-3-3 opstelling met Nemanja Gudelj op het middenveld waardoor Joel Veltman en Nick Viergever weer het centrale duo vormen. Hierdoor zal nieuwkomer Heiko Westermann vanaf de bank starten nadat hij in de uitwedstrijd tegen PAOK een matig debuut kende. Kasper Dolberg, Anwar El Ghazi en Mateo Cassierra zullen de voorhoede vormen.

In totaal kent de selectie van Ajax voor het duel van zondag negentien spelers, waar het sinds dit seizoen toegestaan is om 23 spelers te selecteren. Trainer Peter Bosz gaf echter al aan dat hij geen spelers meeneemt, waarvan hij zeker weet dat ze niet zullen spelen. De wedstrijd tegen Sparta op Het Kasteel begint om 14.30 uur.

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2016/08/06/westermann-is-basisplaats-alweer-kwijt-na-matig-optreden-tegen-paok/