Ziyech baalt van rode kaart: 'Het is ontzettend dom'

Bron: www.ajaxlife.nl

Ziyech wist direct na het fluitje van de scheids al: dit is niet slim. © Pro Shots

Nee, zo zwaar was de overtreding niet waar Hakim Ziyech zijn tweede gele kaart voor kreeg. Maar was het een slimme actie? Nee, zeker niet. Dat beseft de nieuweling bij Ajax zelf maar al te goed. “Het is gewoon ontzettend dom,” luidt zijn zelfkritische reactie na afloop van Ajax - Panathinaikos.

“Helemaal daar, op hun helft, in die hoek... Dat is gewoon ontzettend dom,” aldus Ziyech voor de camera van RTL 7. “Op dat moment denk je er niet aan, maar toen die scheids floot wist ik het al. Je moet daar die overtreding niet maken.”

Desgevraagd wil Ziyech best uitleggen wat er gebeurde. “Weet je wat het was, ik verloor daar de bal en had het gevoel dat we konden counteren. Dan zit je zo in de wedstrijd waardoor ik op dat moment niet doorhad dat zij met z’n tienen stonden. Ik zat zo in de actie dat ik het vergat. Ja... Het is gewoon ontzettend dom dat ik daar die sliding maak.”

Ziyech spaart zichzelf dus niet. Dat is goed, dat kunnen we waarderen. Zo wordt hij alleen maar beter. Hopelijk zet hij de volgende keer op een vergelijkbaar moment geen sliding in.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=20414