Ajax speelt met 2-2 gelijk in Spanje

Ajax heeft uit bij Celta de Vigo met 2-2 gelijkgespeeld. Gezien het wedstrijdbeeld was de uitslag terecht te noemen. Ajax kwam tegen de Spanjaarden twee keer op voorsprong, maar Celta kwam, op ietwat gelukkige wijze, twee keer terug.

Celta spaarde zes basisspelers en dat was te merken. Zonder goed te spelen hoefde Ajax niet diep te gaan om op 0-1 te komen. Het prachtige voorwerk van Dolberg werd prima afgemaakt door Hakim Ziyech, die daarmee zijn eerste Europese goal maakte. Zeven minuten later (30e minuut) was het alweer gelijk. Celta bracht een vrije trap in het strafschopgebied en de verdediger Fontàs werkte de bal op gelukkige wijze in het Amsterdamse doel. De tweede helft was wat saai zonder echt grote kansen totdat Younes het opeens op zijn heupen kreeg. Op kenmerkende wijze kwam hij naar binnen en deze keer schoot hij uitstekend binnen. Celta leek, met nog maar 19 minuten op de klok, aangeslagen maar rechtte toch nog de rug. Via een prachtige effectvolle trap van invaller Orellana buiten het strafschopgebied werd het alsnog 2-2.

Aanvang: 19.00 – Scheidsrechter: Kružliak