Cillessen-scenario voor Van Leer definitief van start

Bron: www.ajaxlife.nl

Straks juicht Van Leer niet tegen, maar met Ajax. © Pro Shots

Benjamin van Leer is de nieuwe tweede keeper van Ajax. De club heeft zijn komst officieel bevestigd en dus is Van Leer de opvolger van Diederik Boer. Het perspectief voor Van Leer, die voor vier jaar tekent, is wel heel anders. Hij hoopt in feite Jasper Cillessen op te volgen.

Andre Onana is en blijft de eerste keeper van Ajax, maar hij krijgt er met Van Leer wel een concurrent bij. Zo houd je elkaar scherp en dat valt alleen maar toe te juichen. De 25-jarige keeper komt over van Roda JC, dat hem weer transfervrij oppikte bij PSV.

Het ging in het verleden niet anders met Kenneth Vermeer en Cillessen, die de strijd uiteindelijk in zijn voordeel besliste. Cillessen kwam op zijn 22ste naar Ajax. De kans dat Onana door de voordeur vertrekt in plaats van door de achterdeur zoals Vermeer lijkt wel een stukkie groter.

De gesuggereerde transfersom van Van Leer bedraagt zo’n driekwart miljoen euro. Als die suggestie klopt, mogen we spreken van goed werk van Marc Overmars. Velen zijn het er over eens dat Van Leer bij het onrustige en wisselvallige Roda een stabiele factor was.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=22019