Ajax loopt na hulp Sparta uit naar ruime zege

Ajax heeft zaterdagavond een ruime 4-0 overwinning geboekt op Sparta. De Amsterdammers waren over de hele wedstrijd beter en kregen veel kansen, maar hulp van Sparta was tot twee keer toe nodig om de score te openen.

Na een indrukwekkende minuut applaus ter ere van Eberhard van der Laan had Ajax het voor rust lang moeilijk met Sparta. De Rotterdammers zakten ver in en zaten er kort op. Ajax keek vooral een paar keer naar scheidsrechter Blom, die enkele keren weigerde te fluiten voor overtredingen en zelfs penalty's. Huntelaar was daarna dichtbij met een lob en De Ligt vanuit een corner.

Nadat Schöne een van richting veranderd schot net naast had zien gaan, was Sparta aan de overkant voor het eerst gevaarlijk via Brogno. De Ligt had daarna met opnieuw een kopbal Ajax al op 1-0 moeten brengen en Ziyech was dichtbij, maar die treffer werd uiteindelijk gemaakt door Sparta zelf. Uit een corner was het Sanusi die de bal uiteindelijk achter Kortsmit werkte.