Ajax verspeelt dure punten in moeizaam duel

Ajax heeft zondag dure punten verspeeld. De Amsterdammers verloren met 1-2 van FC Utrecht en wisten daardoor niet te profiteren van het gelijkspel van Feyenoord (2-2) eerder in de middag. Het elftal van Marcel Keizer speelde moeizaam en wist maar weinig kansen te creëren. Bij Ajax scoorde Viergever het enige doelpunt, Labyad wist voor FC Utrecht twee keer te scoren. Ajax moet door de nederlaag vrezen dat PSV verder uitloopt tot acht punten.

Ajax begon niet scherp aan de wedstrijd. Het lukte de Amsterdammers in de eerste minuten maar niet om grip op de uitploeg te krijgen en in de 6de minuut was het al raak. Een lange bal vanuit het middenveld bereikte Kerk, die de bal laag voorgaf op Labyad. De middenvelder stond alleen voor de keeper, schoot eerst op de paal maar scoorde in tweede instantie de 0-1. Uit herhaling bleek echter dat het doelpunt afgekeurd had moeten worden vanwege buitenspel.