Ajax verslaat Borussia Mönchengladbach

Marcel Keizer heeft voor de oefenwedstrijd van vanavond de opstelling flink door elkaar gegooid zodat de vaste basiskrachten rust konden krijgen. Benjamin van Leer stond onder de lat en Klaas-Jan Huntelaar was voor de gelegenheid aanvoerder en werd bijgestaan door onder andere Deyovaisio Zeefuik, Frenkie en Siem de Jong. Na een kwartier voetballen kwam Ajax op voorsprong doordat Justin Kluivert een indraaiende vrije trap nam en deze door Reece Oxford in eigen doel werd gewerkt. Hierna speelde Ajax de rest van de eerste helft zo nu en dan dominant voetbal. Vincent Grifo van Borussia Mönchengladbach stuurde tien minuten na rust Matthijs de Ligt het bos in en zorgde voor een gelijke stand. Een kwartier voor tijd stuurde Hakim Ziyech met een steekpass Siem de Jong weg die vervolgens breed speelde op Kasper Dolberg en hij verschalkte de Duitse doelman door in de korte hoek te schieten (2-1). Een stand die gezien het Amsterdamse overwicht meer dan verdiend was.

Ajax – Borussia Mönchengladbach 2-1 (1-0)14. Reece Oxford 1-0 (eigen doelpunt)55. Vicenzo Grifo 1-174. Kasper Dolberg 2-1