Veltman: “Zoek probleem in de thuiswedstrijden vooral bij onszelf”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Waar Ajax in het verleden vaak punten liet liggen in uitwedstrijden, lijkt het dit seizoen juist voor eigen publiek niet altijd te willen lukken. De Amsterdammers verloren al twee van de vijf thuiswedstrijden, tegen Vitesse en FC Utrecht.

In gesprek met het Algemeen Dagblad zoekt Joël Veltman naar een verklaring waarom Ajax het lastig heeft in de eigen Johan Cruijff ArenA. “Vooropgesteld: ik zoek het probleem in de thuiswedstrijden vooral bij onszelf. Ajax moet elke muur kunnen slechten. Dan moet je niet beginnen over hoe de tegenstander speelt” begint de rechtsback. “Maar als je het verschil tussen de uit- en thuiswedstrijden analyseert, zie je dat we buiten Amsterdam veel meer ruimte krijgen. Dan is het makkelijker.”

Ploeggenoot Matthijs de Ligt weigert van een mentaal probleem te spreken: “Ik speel juist heel graag in de ArenA. Volgens mij geldt dat voor iedereen in de ploeg. Sommige dingen zijn lastig te verklaren. Het zit ook in de tegenstanders. FC Utrecht en Vitesse zijn ploegen die in staat zijn om te verrassen.”

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/veltman-zoek-probleem-in-de-thuiswedstrijden-vooral-bij-onszelf/

Gegevens

Onderwerpen: ArenA
Trainers: Johan Cruijff
Bestuursleden: Johan Cruijff