Drie dingen die je moet weten over Ajax - sc Heerenveen

Bron: www.ajaxlife.nl

In Friesland was Neres geweldig in vorm. © Pro Shots

Van vijf, naar zeven, naar vijf, naar zeven, naar tien. De tweede seizoenshelft zou in het teken staan van de jacht op PSV. Acht wedstrijden voor het einde blijkt dat Ajax niet naar boven, maar naar onderen kijkt. AZ staat op slechts twee punten achterstand. Om de tweede plek te behouden hier drie dingen die je moet weten over de wedstrijd tegen SC Heerenveen.

Succesvol wisselbeleid Hoewel er veel kritiek is op het wisselbeleid van Erik ten Hag, weten de invallers dit seizoen wel degelijk iets te forceren bij een invalbeurt. Na de goal van invaller Mateo Cassierra tegen Vitesse waren invallende Ajacieden dit seizoen al achttien keer direct betrokken bij competitiedoelpunten, te weten: negen goals en negen assists. Tenminste acht meer dan elk ander team.

Logischerwijs staan de meeste ‘wisselgoals’ op conto van Marcel Keizer. Toch lijkt ook Ten Hag steeds beter in te schatten wat een wedstrijd nodig heeft. Zo bracht hij tegen Vitesse ook Armin Younes, die een assist leverde op Siem de Jong.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=23632