Minuut stilte bij Ajax - Sturm Graz na overlijden Schilcher (71)

Bron: www.ajaxlife.nl

Een minuut stilte is iedere keer weer indrukwekkend. © Pro Shots

De heenwedstrijd tussen Ajax en Sturm Graz wordt woensdag voorafgegaan door een minuut stilte. Heinz Schilcher overleed vorige week op 71-jarige leeftijd en was actief voor beide clubs.

Schilcher verliet Sturm Graz in de zomer van 1971 om deel uit te maken van het gouden Ajax, dat in de jaren zeventig het Europese voetbal domineerde. De verdedigende middenvelder kwam tot 35 wedstrijden in het rood-witte shirt.

Hij won met Ajax twee keer de Europacup 1, werd twee keer kampioen, pakte de Europese Supercup en won ook nog een KNVB-beker. Voor en na zijn verblijf in Amsterdam droeg Schilcher het shirt van Sturm Graz.

Schilcher trad na zijn loopbaan als actief voetballer bij Ajax in dienst als scout, maar niet nadat hij veertien jaar als technisch directeur aan Sturm Graz was verbonden. Hij kwam 20 juli na een ziekbed te overlijden.

Sturm Graz maakte via Twitter bekend dat kort voor de aftrap in de Johan Cruijff Arena een minuut stilte wordt gehouden. Beide clubs plus de aanwezige supporters eren op die manier de verdiensten van Schilcher.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=24405