Sturm Graz kent moeizame generale maar wint eerste competitieduel

SK Sturm Graz heeft in de 1e wedstrijd in de Oostenrijkse Bundesliga een krappe 3-2-zege behaald op promovendus TSV Hartberg. Aanstaande woensdag speelt Ajax de return in de voorronde van de Champions League tegen Graz. Afgelopen woensdag won Ajax het eerste duel in de Johan Cruijff ArenA met 2-0.

Ten opzichte van het duel in Amsterdam voerde coach Heiko Vogel 4 wijzigingen door in zijn formatie. andi Lovric, Markus Pink, Philipp Hosiner en Raphael Obermair speelden in plaats van Markus Lackner, Emeka Eze, Fabian Koch en Lukas Grozurek. Graz kwam al vroeg in de wedstrijd op achterstand door een eigen goal van Avlonitis. Na 25 minuten stond Graz echter alweer 2-1 voor dankzij goals van Spendhofer en Pink. Na rust kreeg Sturm Graz wederom een vlotte tegentreffer te incasseren. In de 47e minuut maakte de club gelijk en 8 minuten voor tijd sleepte Hosiner alsnog de 3 punten binnen.