SC Cambuur klopt Jong Ajax in laatste oefenwedstrijd

Met de invalbeurt van Nunnely kwam er wat swung in bij Jong Ajax. © Pro Shots

Kampioen Jong Ajax begint een week later dan Ajax 1 aan zijn competitie, dus konden de beloften zaterdag nog mooi een keertje oefenen. De sparringpartner was SC Cambuur. De titelhouder ging met 1-2 onderuit.

Het duel met de Friezen werd achter gesloten deuren afgewerkt op sportpark De Toekomst. Maar weinig mensen waren er daarom getuige van hoe Robin Maulun de gasten fraai op voorsprong bracht na een aanval over meerdere schijven.

Jong Ajax kon er, in de van beide kanten tamme eerste helft, maar weinig tegenover zetten. De ervaren Siem de Jong was nog aardig dicht bij een treffer, maar hij zag zijn vrije trap over de goal vliegen.

Na rust oogden de Ajacieden wat energieker en dat kwam onder meer door de snelheid en de voorzetten van de ingevallen Ché Nunnely. Toch was het Cambuur dat de score verdubbelde.

Emmanuel Mbende breidde de voorsprong uit door raak te mikken uit een hoekschop van Andrejs Ciganiks: 0-2. Inmiddels derde doelman Benjamin van Leer zag er daar overigens niet helemaal lekker uit.