Ajax en PSV veroveren cruciale 11e plek UEFA-ranking voor Nederland

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Behalve Ajax dinsdagavond, plaatste ook PSV zich woensdag voor hoofdtoernooi van de Champions League. Dit is goed nieuws voor het Nederlands voetbal. Hiermee maakt Nederland namelijk een belangrijke sprong op de coëfficiëntenlijst van de UEFA.

Door de plaatsing van Ajax en PSV verdiende Nederland al acht punten, wat weer verdeeld moet worden door het totaal aantal clubs dat een land afvaardigd in Europa. Voor Nederland betekent dit vijf clubs, inclusief het uitgeschakelde Feyenoord, AZ en Vitesse, wat neerkomt op 1.600 gescoorde punten. Hiermee gaan we concurrent Oostenrijk voorbij en staat Nederland op een cruciale 11e plek.

Deze 11e plek is van grote waarde, omdat de kampioenen van de top 10 zich gegarandeerd plaatst voor het hoofdtoernooi. Indien de Champions League-winnaar zich in zijn land echter ook plaatst, schuift deze eer door naar de nummer elf.

Red Bull Salzburg leek op weg te zijn naar de Champions League, maar Rode Ster Belgrado ging er door een 2-2 om Oostenrijk verrassend met de plek vandoor. Hierdoor hebben de Oostenrijkers alleen nog twee clubs over in de Europa League.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/uefa-ranking-voor-nederland/