Ajax klaart CL-klus op tumultueuze avond

Ajax heeft zich voor het eerst sinds dertien jaar geplaatst voor de knock-outfase van de Champions League. Op een tumultueuze avond in Athene boekten de Amsterdammers door twee doelpunten van Dusan Tadic een soevereine overwinning op AEK: 0-2.

Voor het duel begon stond het stadion letterlijk in vuur en vlam. Onenigheid deed zich voor op de tribunes, waarbij een fan van AEK Athene een molotovcocktail richting het uitvak van Ajax gooide. De actie liet een hete sfeer ontbranden, waarbij de ME ook losging op diverse uitsupporters. De rust keerde vlak voor de wedstrijd weder, maar vlak na het fluitsignaal voor de tweede helft brak weer ellende met onder meer het gooien van vuurwerk uit.

Op dat moment stond het nog 0-0, na een weinig spectaculaire eerste helft. Ajax controleerde het duel, kwam nauwelijks in de problemen, maar stichtte zelf ook weinig gevaar. De beste kans kwam op naam van David Neres, maar na een lepe bal van Frenkie de Jong gaf de Braziliaan zijn kopbal te weinig kracht mee.