Jong Ajax onderuit na rood en penalty's

Jong Ajax heeft maandagavond een nederlaag geleden tegen FC Volendam. Na een prima eerste helft, met een scorende debutant, ging het na rust mis na een rode kaart en twee penalty’s.

De beloften hadden iets goed te maken na de 4-1 nederlaag tegen RKC Waalwijk van vorige week. Toch keek de ploeg al snel tegen een achterstand aan. Ajax viel aan, kreeg de eerste kansen, maar Volendam maakte 0-1 uit de counter via Boy Deul. Lang konden de bezoekers daar niet van genieten, want debutant Lassina Traoré maakte snel gelijk. De spits kopte krachtig raak uit een corner en bewees daarmee meteen zijn waarde.

Daarna volgde een kansenfestival aan beide kanten. Volendam raakte de lat, aan de overkant misten Traoré en Nicolas Kühn. Jurgen Ekkelenkamp kreeg de grootste kans, maar hij miste één op één met de doelman. Jong Ajax was in het vervolg van de eerste helft de betere ploeg, maar grote kansen leverde dat niet meer op. Volendam kreeg zelfs de grootste mogelijkheid uit een corner, die nipt aan iedereen voorbij hobbelde.