Ajax ziet proefspeler Filip Frei uitblinken en geblesseerd uitvallen

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax onder 19 is goed begonnen aan de NextGen Series in het Olympisch Stadion. Met enkele verrassende namen won het de eerste twee duels, waardoor het zondag al verzekerd is van een plek in de finale.

Eén van die verrassende namen is Filip Frei. Frei is een 18-jarige Zwitser, die uit de jeugdopleiding van FC Zürich komt. De proefspeler begon in het openingsduel tegen Sparta (2-1 overwinning) in de basis als rechtsachter en liet zien prima te kunnen voetballen. Verdedigend stond hij zijn mannetje en ook aan de bal maakte hij een sterke indruk. Hij ging geregeld moeiteloos zijn tegenstander voorbij om op te stomen en uiteindelijk de bal voor het doel te brengen. Na een harde tackle moest de jongeling het veld echter geblesseerd verlaten.

Hij bracht daarna dan ook wat tijd door met de fysio in de fietsruimte. De tweede wedstrijd tegen Ajax Cape Town (2-1 overwinning) keek Frei toe vanaf de tribune. Het is dus nog maar de vraag of Frei morgen minuten zal maken, aangezien zijn bovenbeen flink ingepakt was.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/ajax-filip-frei-next-gen/