De Jong dé middenvelder van vorig CL-seizoen

Bron: www.ajaxshowtime.com

Frenkie de Jong is donderdagavond door de UEFA uitgeroepen tot Middenvelder van het Jaar in de Champions League. De voormalig Ajacied was een van de sterkhouders bij Ajax gedurende succesvolle campagne in Europa. De Jong nam in Monaco de prijs in ontvangst.

'Het was een geweldig avontuur voor ons als ploeg. Hoe we het gedaan hebben? We hebben een goed plan gecombineerd met de kwaliteit van veel fantastische talenten', was de korte reactie van de ex-Ajacied, die zich daarmee bescheiden opstelt. Ajax haalde uiteindelijk de halve finale van het miljardenbal. Na een succesvolle groepsfase werd er in de knock-outfase afgerekend met Real Madrid en Juventus. In de halve eindstrijd was Tottenham Hotspur een maatje te groot.

De Jong deed elf van de twaalf wedstrijden in het hoofdtoernooi mee. Alleen de uitwedstrijd tegen Bayern München moest de middenvelder laten schieten vanwege een blessure. Dankzij zijn sterke optredens verdiende De Jong een transfer naar FC Barcelona.

 

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/125166/de-jong-de-middenvelder-van-vorig-cl-seizoen