Ajax gehavend maar winnend uit de strijd in Zwolle

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft vrijdagavond met 2-4 weten te winnen op bezoek bij PEC Zwolle. De Amsterdammers openden overtuigend en liepen uit tot een marge van drie, maar uiteindelijk werd het nog even spannend. Erik ten Hag moest Lisandro Martínez, Edson Álvarez en Donny van de Beek noodgedwongen wisselen.

De openingsfase van de wedstrijd was, zoals verwacht, direct voor Ajax, maar de bal ging nog niet snel genoeg heen en weer op PEC Zwolle uit elkaar te spelen. Het eerste gevaar kwam na vier minuten spelen van Hakim Ziyech. De aanvallende middenvelder ging lang door op links en probeerde uiteindelijk voor te geven, maar zijn pass ging aan iedereen voorbij. Twee minuten daarna pakte Ajax alsnog haar vroege voorsprong. Na een langlopende aanval kon Noussair Mazraoui vrij voorgeven. Zijn voorzet leek een prooi voor Xavier Mous, maar hij tikte de bal voor de voeten van Quincy Promes, die simpel binnen kon tikken.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/126712/ajax-gehavend-maar-winnend-uit-de-strijd-in-zwolle