Ten Hag kiest voor Álvarez op middenveld; Ziyech naar rechts

Bron: www.ajaxshowtime.com

Erik ten Hag kiest tegen Valencia CF voor een Ajax-middenveld mét Edson Álvarez. De basisplaats voor de Mexicaan betekent dat er een Latijns-Amerikaans controlerend blok gevormd wordt op het Amsterdamse middenveld. Daardoor gaat Hakim Ziyech naar de rechtsbuiten-positie.

Het verdwijnen van de Marokkaans international op het middenveld betekent dat Donny van de Beek weer doorschuift. De laatste wedstrijden speelde de international in een controlerende rol, maar door de intrede van Álvarez en de verplaatsing van Ziyech, neemt Van de Beek weer plaats op de tien-positie. Die positie vervulde hij in Valencia (0-3 winst) ook nog.

In de verdediging zijn geen verrassingen te noteren. Joël Veltman en Daley Blind keren na een schorsing tegen Lille terug van een schorsing en vormen weer het centrale verdedigingsduo. Noussair Mazraoui begint als rechtsback en dat betekent dat Sergiño Dest op de bank zit. Nicolás Tagliafico speelt 'gewoon' als linksback.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/127685/ten-hag-kiest-voor-alvarez-op-middenveld-ziyech-naar-rechts